Laatste woningen in Emma

11 december '23

Eind september is er een vergunningaanvraag ingediend voor de bouw van de laatste woningen in Emma. Het gaat om 80 appartementen verdeeld over 2 bouwblokken. Deze woningen liggen op het resterende braakliggende terrein tussen de Emmaweg - Akkerstraat en de Opzichter. Lees hieronder meer over de nieuwe entree van gemeente Brunssum.

Kenmerkende entree van gemeente Brunssum

Overeenkomstig het oorspronkelijke stedenbouwkundige plan en in lijn met het geldende bestemmingsplan vormen deze gebouwen straks een kenmerkende entree van de gemeente Brunssum (gelijk aan het tegenover gelegen zorgcomplex Emmastaete) en een geluidsbarrière naar de achtergelegen woningen. De gebouwen zijn alzijdig ontworpen, wat betekent dat aan beide zijden een woonprogramma is opgenomen en de verkeersruimten inpandig worden opgelost. Zo ontstaat er een aansprekend beeld vanuit zowel de Emmaweg/Akerstraat Noord alsook aan de planzijde vanuit de Opzichter/Schiethouwer. Met de ontwikkeling en realisatie van deze 80 woningen en bijbehorende voorzieningen zal eveneens het resterende gedeelte van het openbaar gebied worden gerealiseerd.

De impressies onderaan de pagina geven een duidelijk beeld van de nieuwe situatie.

Planning

De 80 appartementen zijn verdeeld over twee blokken. In Blok A komen 49 sociale huurappartementen en in Blok B komen 31 middeldure huurappartementen. De bouw start naar verwachting medio 2024 en de verwachte oplevering is medio 2026.

Omwonenden zullen daarnaast tijdig voor aanvang van de werkzaamheden worden geïnformeerd over de bouwplaats inrichting, routes van bouwverkeer en de andere bouw gerelateerde zaken.  

Parkeerplaatsen & vuilnisophaalpunt

In totaal komen er minimaal 96 nieuwe parkeerplaatsen voor 80 appartementen. Hiermee wordt voldaan aan de parkeernorm welke geldt voor deze locatie.

Op onderstaande situatietekening is in rood de parkeerplaatsen (2) en het vuilnisophaalpunt (1) aangegeven. Daarnaast is in groen aangegeven vanaf welke hoeken de impressies, onderaan de pagina, zijn gemaakt.

Situatietekening Emma